dinsdag 3 januari 2012

De WRC

De London to Cape Town World Cup Rally heet deze rally officieel, maar volgens mij is daar een fout ingeslopen; het is gewoon een rally uit de World Rally Cup. De rallies waarin rijders als Sebatien Loeb en Collin McRae groot zijn geworden. Natuurlijk het zijn vooralsnog voornamelijk verplaatsingsetappes, maar wat daar tussen zit is serieus rally werk.

Ook vandaag weer een World Cup Rally sectie van 50 km, waar alles uit de kast moest om enigszins in de buurt van de ideale tijden te komen; wat natuurlijk niet lukt (het lukte niemand, op een na), maar het scheelde weinig.

Omdat we 5de staan zitten we tussen de lichtgewicht MGtjes met echte rally banden, een Subaru Impreza WRX-STi (met een computer die duizend keer per seconde uitrekent hoe alle differentieels zich moeten gedragen) en volledig rally geprepareerde Datsun 240Zs. En wij hebben een directeuren-auto uit de jaren 80.

Dat hele Cape Town gedoe is gewoon een smoes om ons allerlei World Cup Rallies te laten rijden. GEWELDIG! Het zal in Afrika wel veranderen; dan wordt het minder WRC en meer Endurance. Maar eerst nog de Akropolis rally in Griekenland. Laat maar komen!

3 opmerkingen:

  1. Weer goed geeindigd vandaag. Houden zo!
    Groeten, Puck en Jan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens de Yellow Brick staan jullie ergens vast op een berg... Ik maakte me al zorgen. Goed dat het zo goed gaat...

    Success

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heren in de directeuren auto jullie doen het hardstikke goed

    BeantwoordenVerwijderen