donderdag 26 januari 2012

De vakantiedag

Vandaag nog maar een vakantiedag genomen. Wel zo'n 450 kilometer voorzichtigjes gecruised (om de banden te sparen) naar Windhoek. Geen World Cup secties vandaag voor ons, net als voor de andere Nederlandse teams. We hebben lekker geluncht in een leuke uitspanning en precies op dat moment kwamen we onze Nederlandse rallyvrienden tegen, werd het ook nog gezellig.

Onderweg met veel plezier naar de Afrikaanse radio geluisterd, met een beetje moeite is het prima te verstaan en de uitdrukkingen die gebruikt worden zijn voor ons Hollanders soms uitermate vermakelijk. Het landschap veranderde wederom nauwelijks en de wegen waren voornamelijk weer recht en leeg. Toch is Namibië een mooi land, het is niet te vergelijken met donker Afrika; het is netjes, groen en leeg. Ook zijn er gewoon keurige stenen gebouwen, herkenbare winkels en de lemen hutjes ontbreken. Er zijn volop verkeersborden en straatnaamborden, iets wat we lang niet gezien hebben.

Het wagenpark is ook beduidend anders. In de rest van Afrika wordt mobiliteit verzorgt door de Toyota Landcruiser; ooit het domein van de Landrover, maar thans lijkt het wel het enige merk ter wereld. In Namibië is er meer diversiteit, niet alleen de Japanners (Mitsibushi, Isuzu, Nissan) zijn ruimer vertegenwoordigd, maar ook Europese - vooral Duitse - merken zijn ruim aanwezig. Het stikt hier van keurige Volkswagen Golfjes van het eerste type. Zal wel iets met het Duitse verleden van Namibië te maken hebben.

De mens en machine maken het goed. De slijtage van de banden - door de kromme achterpoten - houden we in de gaten, maar Kaapstad is haalbaar. Ook hebben we de afgesleten band van het reservewiel laten omdraaien, zodat we nog volop de andere kant kunnen afslijten. Mijn verkoudheid wordt met de dag minder, dus ook daar halen we Kaapstad wel mee!


2 opmerkingen:

  1. Hallo Renger en Pim. Weer een interessant verhaal vandaag.Lekker rustig gereden en van het land genoten.Zo maar houden tot Kaapstad! Jullie en de BMW
    houden het nog wel uit, begrijp ik. Nu, veel sterkte voor de laatste 3 dagen. Groeten,Pa Jan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pieter Kuijvenhoven27 januari 2012 om 18:34

    Beste Renger en Pim,
    De hartelijke groeten vanuit Maastricht. Hou je haaks en kom heel terug. Morgen naar de start van de Wintertrial.
    Groeten, Pieter Kuijvenhoven

    BeantwoordenVerwijderen