donderdag 5 januari 2012

De sneeuw

Wie aan Griekenland denkt, denkt aan zon en lekkere temperaturen. Vanochtend kwamen we van de boot af en het begon direct met regen. En de regen werd sneeuw. Geen verse sneeuw, maar grote hoeveelheden sneeuw aan de kant van de weg. De weg zelf was gelukkig schoon. Geen Griekenland van zon, zee en vakantie, maar het Griekenland van armoede, sneeuw en kou.

Na de nodige verplaatsingskilometers (tegen twee Euro tol - geen wonder dat dat land failliet is) en een bergbeklimming tussen twee wallen sneeuw kwamen we aan bij de start van de eerste World Cup sectie van de dag. De weg was redelijk schoon, maar wel hier en daar een andere auto op de weg. De hoge wallen met sneeuw maakte passeren lastig. Ook een man te paard was minder enthousiast over de aanwezigheid van zo'n 50 rallypaarden die elkaar beconcurreerden op de World Cup sectie. Wij hadden gelukkig wel pret.

Gedurende de dag zagen we langzaam het Griekenland uit de folders te voorschijn komen, de witte huisjes, de zon en de warmte (nou ja, relatief; het is en blijft winter, ook in Griekenland). Ook het Griekenland van de Akropolis-rally kwam tevoorschijn: de gravelwegen.

Een tweede World Cup sectie werd verreden op gravel en daar maakten we allemaal (ja, echt allemaal) dezelfde navigatie fout. Op 3000 meter een weg rechts laten is niet op 2900 meter een weg rechts laten; en dus vlogen we een steil pad omhoog in. Renger twijfelde even, maar de verse sporen (van onze voorgangers die dezelfde fout maakten) deed ons toch het pad in gaan. De GPS toonde al snel aan dat we fout zaten, dus keren en de andere ontwijken (die stug door bleven gaan). Een goede keuze om terug te gaan, weliswaar liepen we de nodige tijdstraf op, maar we hebben in ieder geval de tijdcontrole niet gemist.

Ik baalde er wel van, ik had tenslotte aan de afstand kunnen zien dat het niet de juiste weg was. Het hielp wel dat iedereen dezelfde fout maakte. Wie weet doen we er nog goede zaken mee want de girls zijn niet gekeerd en hebben - vermoedelijk - de tijdcontrole wel gemist.

Inmiddels zitten we in een wellness resort in Kamena Vourla, met een prachtig uitzicht en een lekkere ruime kamer. Nu op zoek naar een internet-verbinding en een camera voor een foto van het uitzicht. Morgen nog meer Akropolis-rally en met de boot naar Afrika.

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij is niet alleen het uitzicht mooi, maar het zwembad ligt er mooi bij. Een frisse duik kan waarschijnlijk ook geen kwaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie ervaringen van vandaag weer gelezen. Jammer van het Foutje. Nog geen uitslag gezien.
    Groeten, ook aan Renger en succes morgen.

    BeantwoordenVerwijderen