zaterdag 28 januari 2012

De koorts

Gisteren was er spraken van een lichte verhoging, vandaag was er koorts. De buitentemperaturen stegen tot 40 graden Celcius en wij hadden de rally koorts.

De eerste World Cup sectie was op gravel en was de korste route naar het asfalt, dus konden we hem net zo goed rijden. We hadden er veel plezier in, dus besloten we ook de tweede World Cup sectie competitief te rijden. Dat viel niet mee en werd een 70 kilometer lange lijdensweg voor de auto. Veel gehobbel en gestuiter.

Toch hebben we ook de derde World Cup sectie gereden en daarmee veel tijdwinst gepakt op de equipes die wederom (net als wij de afgelopen dagen) direct over asfalt naar het volgende hotel reden. Door onze klassering moesten we als één van de laatste starten, dus lang wachten voor we eindelijk mochten gaan.

Onderweg nog de banden gewisseld en een probleempje met de achterklep (wou niet meer dichtblijven) aangepakt. Dit in combinatie met de World Cup secties maakte het een echte spannende rally dag. Ik heb ervan genoten en het is beter dan gewoon over ellelange wegen naar het volgende hotel rijden.

Onze favoriete auto, de Subaru, heeft vandaag de leiding gepakt in het klassement en heeft nu een voorsprong van 3 seconden. Het blijft dus spannend tot op het laatste moment. Wie weet worden wij nog 'beste Nederlandse deelnemer', al heb ik deze prijs zelf verzonnen om de eer te redden.

Zuid Afrika is net als Namibië, droog, dor en zanderig, althans het gedeelte waar we nu zijn. Al werd het de laatste kilometers iets groener. We zullen zien hoe het zich morgen - de laatste dag van de rally - zich ontwikkeld. En ... gaan we het halen?



2 opmerkingen:

  1. Pim en Renger. Vandaag weer 2 leuke verhalen over jullie Afrika- en Rallyervaringen. Vandaag toch weer aan de WC secties meegedaan. Jullie durven, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Jullie hebben weer genoten, merken we.Jullie niet erg kunnen volgen vandaag, want Puck opgehaald in Silvolde.Ook met een klassieker. Hij heeft de rit weer volbracht, 335km over asfalt.Een heel eind, hoor.
    Veel sterkte en succes op de laatste rallydag en behouden aankomst in Kaapstad. Groeten,Puck en Jan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was goed te zien dat jullie weer aan het racen waren. Ik had ook al bedacht dat jullie toch de beste nederlanders kunnen worden. Nu zo dichtbij, jullie halen het zeker. Super hoor

    BeantwoordenVerwijderen