woensdag 18 januari 2012

De BMW dealer

Om 08:00 uur vertrekken we weer richting BMW dealer met wéér een andere chauffeur. Even is het zoeken, maar dankzij de GPS en wat belletjes vinden we de BMW dealer.

Warm worden we onthaald, de directeur is zelf een racer en wil natuurlijk graag de BMW's rijdend in de rally zien. Ook de collega rallyrijders met de BMW X5 treffen we hier aan. Maar eerst wacht ons nog de uitdaging van het uitladen van de auto uit de vrachtwagen. Het moge duidelijk zijn dat we niet met een auto-ambulance zijn gekomen, maar een Mitsubishi vrachtwagen, waar normaal geiten, goederen en mensen in vervoerd worden. Met een hoop gedoe lukt het tenslotte en kunnen we afscheid nemen van onze Keniaanse transporteurs.

De spirit is goed bij de BMW dealer, het doel is om de auto vandaag weer rijdend te krijgen. De activiteiten zijn typische afrikaans; er gebeurt eigenlijk niets. Uiteindelijk beginnen we maar zelf, we halen de achterveer poten uit elkaar en halen zelf de carterpan op bij het vliegveld. Plotsklap duiken nieuwe schokbrekers op en beginnen de monteurs zich ermee te bemoeien.

Even zaten we in een positieve flow, maar dan komt de tegenslag; de achterpoten van de auto zijn door de sleepactie zo krom dat verder rijden niet mogelijk is. Ook besteed Renger eindeloos veel tijd aan wachten terwijl hij een nieuwe carterbescherming probeert te regelen. En tenslotte lopen we uit de tijd.

Na nachten van niet en nauwelijks slapen druipen we af naar ons hotel. De monteurs gaan nog even door, morgen zullen we wel de resultaten zien. Hopelijk kunnen we morgen nieuwe achterpoten vinden, dan kunnen we onze reis vervolgen, maar misschien moeten we onze meerdere erkennen in de krachten van Afrika. Krachten ontketend door het wegdek!

9 opmerkingen:

  1. Ik blijf hopen voor jullie dat het goed gaat komen. Heel veel success en wie weet helpt een goede nacht slaap.

    Success
    -Aad

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verhaal!.Hoeveel pech kan een mens aan,we volgen jullie met spanning en bewonderen jullie om de moed en doorzettingsvermogen.Hopelijk komt alles nog goed we duimen voor jullie.en kunnen jullie morgen verder.Jan en Puck.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een doorzettingsvermogen hebben jullie; chapeau!!
    Ik hoop voor jullie dat de achterpoten te vinden zijn en dat jullie de rally kunnen vervolgen.
    Good luck.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mannen,
    Wat een verhalen en wat wordt er afgezien door mens en auto. Onwaarschijnlijk jullie doorzettingsvermogen. We hopen hopen echt dat het jullie zal lukken verder te kunnen. Maar jullie zijn nu al onze helden!!! En wat zijn jullie verslagen boeiend geschreven. Veel sterkte , we duimen voor jullie. Tom en Rosalie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou, jongens! Ff lekker eten en slapen, doet wonderen! Kunnen jullie morgen weer met frisse tegenzin de auto op orde proberen te krijgen! Keep up the good work!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Renger,
    Never give up!
    Succes!

    Adri

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lummelen jullie al de hele dag in de BMW garage?
    Henk uut Bijsteren

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Renger en Pim,

    Succes met de reparaties. Er zijn er meer geweest met een flinke achterstand. Dit lukt jullie zeker!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit moet goed komen; Pim moet alleen straks onderweg niet meer te veel aan die mooie receptioniste denken, want dat zit je zo weer op gravel. Veel succes en laat zien dat julle de karavaan kunnen inhalen.

    BeantwoordenVerwijderen