zondag 29 januari 2012

De finish

We hebben het gehaald! WE HEBBEN HET GEHAALD! Na nog twee enerverende World Cup secties en 320 kilometer zijn we aangekomen in Kaapstad. Het oude BMWtje heeft ons van Londen naar Kaapstad gebracht. Weliswaar hadden we twee verplichte pitstops nodig, één in het onmetelijke kleine Mota en één bij de BMW dealer te Nairobi, maar we hebben het gered.

Ook de meeste andere deelnemers hebben het gered. Een Triumph bleef al in de eerste uren steken in Engeland (wat een drama), de Morgan brak in Griekenland, de rode Porsche vloog in brand net buiten Nairobi en de Australische Mercedes bleek niet meer (op tijd) te repareren in Windhoek. De overige 40 deelnemers hebben het gehaald.


Wie het wagenpark bekijkt hier bij de finish ziet al snel dat het geen makelijk ritje was; de auto's zijn gebutst, door de vering gezakt, maken afschuwelijk lawaai en worden met tyraps en spanbanden bijeen gehouden. Ook zijn er deelnemers die maar liefs 14 banden hebben verbruikt. Maar we hebben het gehaald!

In Kaapstad werden we ontvangen door de Nederlandse consul, die al snel door had dat we behoefte hadden aan bier. Dat bier kregen we in ruil voor wat foto's voor de Facebook pagina van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika. Tevens werd het een goede gelegenheid om de eerste (sterke?) verhalen te vertellen.


Vanavond feest en de prijsuitreiking, morgen een dagje niks (hopelijk) en dan naar huis! Huis, Renee, de kinderen, de hond en mijn eigen bed. Maar WE HEBBEN HET GEHAALD!



7 opmerkingen:

  1. Voor Pim en Renger Gelukkig is nu alles klaar en gelukt Fantasties hoor en nu afkikken dat zal nog wel een beetje moeilijk zijn . We verheugen ons op jullie thuiskomst en op alle verhalen ,sterk of echt we horen ze allemaal graag Tot ziens Jan en Puck.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Renger en Pim,
    FANTASTISCH !!! Gefeliciteerd met het behalen van deze super prestatie. Ongekend doorzettingsvermogen en nooit een klagend woord. Althans niet op jullie enthousiaste website met prachtige humorvolle verhalen. We hebben er van genoten. Lekker uitrusten en dan terug naar het ijskoude Nederland. Renger we hopen je daar weer eens te zien.
    Hartelijke groet van Tom en Rosalie en via deze website ook aan Gerda!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie kunnen toch ook wel weer terug rijden !
    Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd met deze fantastische prestatie!

    Gr.

    Dennis Agterberg
    Optiver

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Dennis,

    Bedankt. Hebben we al een nieuw SAN?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Classic Porsche OnderdelenKlik hier voor de beste Classic Porsche Onderdelen en classic porsche spare parts op 01parts.be. Bezoek ons om te weten over klassieke auto-onderdelen in België.

    BeantwoordenVerwijderen