donderdag 19 januari 2012

De alles of niets dag

Na een goed maal, een show van afrikaanse dansers en een volledige nacht rust in een prachtig hotel, bespraken we vanochtend aan de ontbijttafel (lekker buiten) de opties voor de rest van de reis. Vandaag zou cruciaal worden; als we nieuwe achterpoten zouden kunnen krijgen dan zouden we vandaag of eventueel morgen kunnen vertrekken. Een achterstand van één dag valt in te halen, dat hebben we eerder laten zien. Mochten we geen nieuwe achterpoten kunnen vinden in Nairobi, dan moeten we ze laten opsturen vanuit Nederland en wordt het na het weekend voordat we kunnen vertrekken. We praten dan over een achterstand van vier tot vijf dagen, een onmogelijk opgaaf.

Maar eerst hadden we een andere missie; geld. Een mens heeft nou eenmaal cash geld nodig en dat valt niet zo eenvoudig te regelen vanuit Kenia. Als gevolg van de diverse sleep- en transportacties waren we aardig door onze dollars heen. Via wat banken, wat geldmachines, wat wisselkantoren en een bezoekje aan het internationale vliegveld konden we onze geldvoorraad weer voldoende aanvullen. Daarbij hebben we dankbaar gebruik gemaakt van onze bevriende taxichauffeur (Mr. CEO) en zijn vriend.

Bij de BMW dealer aangekomen bleek er weer licht aan de horizon; de kapotte carterpan was verwijderd, een nieuwe pakking was besteld en men had nieuwe achterpoten op de kop kunnnen tikken! WAUW! De pakking zou ieder moment kunnen komen en voor de achterpoten was het mij niet helemaal duidelijk of ze gehaald of gebracht zouden worden. 'Ieder moment' duurt best lang in Afrika en ook 'halen of brengen' is weer zo'n typische westers detail, maar uiteindelijk arriveerden de onderdelen en begon de holy quest om de boel weer in elkaar te krijgen.

Langzaam begonnen we weer te denken aan de rally, ik heb de kaarten te voorschijn gehaald en bekeken hoe, waar en wanneer we de rallycaravaan weer in zouden kunnen halen. Wat SMSjes gestuurd om te onderzoeken of de grens de gehele nacht open is en de 'alleen-over-asfalt' route, die de organisatie als alternatief heeft aangeboden, onderzocht. Misschien nog wat voorbarig, maar verstandiger dan mij aan de auto te laten sleutelen, laat Renger en de Keniaanse monteurs dat maar doen. Kijk ik ondertussen wel naar de beeldschone en charmante receptioniste.

De carterpan is gemonteerd, kleine euvels zijn verholpen en er is goede voortgang geboekt met de achterpoten. Helaas hebben we het vandaag niet af kunnen maken, morgen gaan we verder. De wil was er, maar helaas ontbrak het - zoals we vaker hebben gezien in Afrika - aan efficiëntie en slagvaardigheid. Alles of niets en het werd ... best veel!

8 opmerkingen:

  1. Net jullie laatste blog gelezen. Het ziet er nu toch weer gunstiger uit met de BMW. Hopelijk lukt het morgen om toch verder te kunnen gaan. Heel veel sterkte!! Wat een doorzettingsvermogen van jullie!! We blijven jullie volgen. Erg spannend, hoor! Puck en Jan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jongens, success en als jullie gewoon morgen kunnen vertrekken dan lukt het best. Iedergeval goed om te horen dat jullie wat hebben kunnen uitrusten en relaxen. Heel veel success, ik blijf het volgen.

    Groet
    -Aad

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het Ding doet 't weer. karren maar.
    Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hebben grote bewondering voor jullie doorzettingsvermogen.
    Veel plezier en succes verder!
    Hartelijke groet,
    Guus en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super om jullie weer onderweg te zien. Het gaat zeker lukken om weer bij de anderen te komen en Kaapstad te bereiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is het al een mooi avontuur geweldig . Hoop dat de BMW het nu weer lang gaat volhouden . Arjan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Aan de car tracker te zien zijn jullie weer op weg en zelgs een goed eind opgeschoten. We zullen duimen dat de weg vanaf nu wat beter is en dat de auto het blijft doen. Hou vol!

    Groeten, Mechel en Jelle

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mara Storm en Renee20 januari 2012 om 16:56

    LIeve exdirectieleden,

    Te gek, jullie rijden weer, HOERA !!!
    Ja exleden, want jullie hebben nu zoveel meegemaakt,
    dat het meer voelt als manusje van alles.
    Nee dit is echt avontuur en nemen zoals het is,
    maar vergeet vooral niet te GENIETEN,

    Liefs Mara Storn en Renee

    BeantwoordenVerwijderen