zaterdag 18 februari 2012

De deelnemers


Hier een verzameling deelnemers zoals gezien, gefotografeerd en ervaren door ons. Ook de organisatie heeft prachtige foto's van de deelnemers gemaakt, die kun je hier vinden.


2. BMW X5 - Robert & Stephen
Merkgenoten in een BMW X5. Ondanks de vierwielaandrijving geen succes; te zwaar, te veel reserveonderdelen en teveel aan verbouwd.













6. Porsche 911 Carrera 4 - Tomas & Lukas
Prachtige Porsche met een belachelijke 'tent' op het dak. Haalde - helaas - Kaapstad niet. Brandde uit in Nairobi.













6. Rallyschild van de Porsche 911 Carrera 4
Het rallyschild van de verbrandde Porsche op een gehuurde Toyota Hilux. Eén van de weinige zaken die de brand overleefde.













11. Vauxhall OD 23/60 - James & Max
Schitterende auto en een schitterende equipe. Pa met ADHD en zoon met een houten been; de echte helden van de rally. Auto's uit deze periode zijn volledig onbekend voor Afrikanen. In Afrika is men in één keer van kameel naar Toyota Landcruiser gegaan.










15. MG Maestro - Jan & Gill 'the Cotton girls'
Onverslaanbaar in hun kleine en lichtgewichte MG. Knappe prestatie. Veel lol buiten de wedstrijd, maar zeer serieus in de wedstrijd!













18. Toyota Hilux - Rod & Ian 
Onverwoestbaar, de Toyota Hilux, en samen met de Landcruiser volop aanwezig in Afrika. Zelfs als je over het dak rolt - zoals deze nummer 18 - kun je er nog gewoon mee doorrijden ...













23. Subaru Impreza - Steve & Bob
Slechts 3000 pond; de perfecte auto voor deze rally en onze favoriet. Betrouwbaar, vierwielaandrijving, goed geprepareerd en veel minder zwaar dan de Toyota Landcruisers. Goede bestuurder en navigator en de terechte winnaars. Met een voorsprong van 38 seconden ...









25. Toyota 4 Runner - Lloyd & Treacy
Ook Toyota's kunnen stuk, al valt de schade hier mee. Geeft wel mooi aan hoe de auto's geleden hebben.


















26. Landrover Defender TD5 - David & Nicholas
De enige Landrover in de strijd tegen de Toyota's (om de eer) op de slingerwegen van Griekenland.














27. Mercedes 280E - Jeff & Sam
Helaas was geen van de Mercedessen succesvol in Afrika, toch zijn er grote sucessen geboekt door Mercedes in rallies. Maar bij deze Australische equipe zat het niet mee.

















Datsun 240Z - Grant & Simon
Schitterende Datsun 240Z, ziet er stoer uit. Die banden op het dak leek me minder handig; al dat extra gewicht zo hoog.













30. Jeep Wrangler - Marc & Charles
Onze grootste fans. Marc reed Jeep, maar was groot BMW fan. Vol trots liet hij foto's van zijn BMW collectie zien. De Jeep had waarschijnlijk de duurste schokbrekers van het gehele veld. Ze bleven wel heel, ook op de weg naar Mars!
















33. MG ZR - Owen & Matt
Rappe bestuurder, 'wonder boy' Owen in z'n MG. Tot aan het zand van Egypte lag hij aan de leiding. Werd uiteindelijk 5de en snelste voorwielaandrijver. Knap gedaan.












34. Volvo PV544 - Martin & Jose
Onze Nederlandse rally vrienden Martin en Jose in hun Volvo. De op één na oudste auto van het veld. Ze hadden allemaal mooie Apple-spullen bij zich, kon ik er mooi mee spelen!

















35. Porsche 912 - Alastair & Hayden
Een Porsche 912, twee cilinders minder dan een 911. Dus minder gewicht, goede keus. Alastair, voormalig Formule-1 teambaas, zit vol met verhalen en lijkt rechtstreeks uit de Muppetshow te komen.











36. Peugeot 505 - Pierre-Yves & Henri
Eén van de vele Peugeots, een 505. Geen mooie auto's, wel doeltreffend en goed te prepareren voor Afrika.


















38. Datsun 240Z - Alex & David
Deze Datsun crashte in de haarspelbochten bij Delphi, werd opgelapt, maar mistte op 5 minuten de ferry naar Egypte. Dook - tegen alle verwachtingen - weer op in Saudi Arabië (ingevlogen), maar bleef een verschikkelijk wrak. Haalde de finish; dat is echt een wonder.










40. Mercedes 230SE - Ralf & Kurt
Veel problemen voor de Duitsers in de rally met hun Mercedes.














43. Peugeot 205 Rallye - Mark & Ben
Mooie Peugeot van vader en zoon. Zag er indrukwekkend en veelbelovend uit, maar het wilde niet echt lukken. Hadden al snel een probleem met het wiellager en hebben in de gehele rally zo'n 14 banden verspeeld.











45. Porsche 911 - Joost & Jacques
Schitterende auto, zeer professioneel geprepareerd en zeer professioneel bestuurd door Belg Joost. Een zeer ervaren Dakar-man en bloedsnel. Had 6 vrienden in Toyota's met alle reserve onderdelen bij zich, inclusief een goede monteur en de preparateur van de Porsche. Slim gedaan en regelmentair. Werden ook wel 'de professionals' genoemd. De Toyota's bevatten ook allerlei lekkernijen.









1 opmerking:

  1. Beste Pim, 21 februari 2012,

    Weer een leuke serie foto's. Nu van een groot aantal van de deelnemende auto's.

    Groeten, Puck en Jan.

    BeantwoordenVerwijderen